7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21.
Igazgatói iroda: +36-82/510-247
Igazgatóhelyettesi iroda: +36-82/510-246
Gazdasági iroda: +36-82/510-589

Fax: +36-82/510-246
E-mail: kinizsiiskola@kinizsi-kvar.sulinet.hu

Nyitva tartás:

Hétfő    8.00-13.00

Kedd 11.00-15.00

Szerda  8.00-13.00

Csütörtök 11.00-15.00

Péntek  8.00-12.00

                 
Könyvtáros: Jónásné Bánfi Csilla

Telefon: 06-20-252-4670
e-mail: csilla.banfi63@gmail.com

A Kinizsi Lakótelepi Tagiskola honlapja:

www.kinizsisuli.hu
2017. szeptember. 01.

Írta: Acsai Roland

Illusztrálta: Vigovszky Rita

Oldalszám: 168

Megjelenés: 2017.

Műfaj: Gyermek és ifjúsági regény

Alsó tagozatosoknak ajánlom

 

Fülszöveg:

Egy nagyvárosi Maugli-történetet tartasz a kezedben.

Az elárvult Felhőt és Holdat egy Budapestre erősen hasonlító város állatkertjének farkasgondozója veszi magához - aki maga is félig farkas -, és titokban felneveli őket. Az ikrek megtanulják az állatok nyelvét, és amikor nagyobbak lesznek, kimerészkednek a városba. Felhő szerelmes lesz egy fiúba, akit egy gonosz gyárigazgató elrabol. Felhőre, Holdra és társaira vár a feladat, hogy megtalálják és kiszabadítsák. Az izgalmas kalandban szerencsére segítségükre vannak az állatkert lakói is.

Ha nem tudod, milyen egy zsiráf hátán, éjszaka vágtatni egy kivilágított sugárúton, akkor olvasd el a könyvet, és megtudod! Tarts velük a fergeteges kalandokban egy "állati jó" könyv lapjain!

 

Könyvtáros tanárként mindig úgy olvasok gyermek és ifjúsági irodalmat, hogy elképzelem azt, hogy az én kis „elit olvasóim” mit mondanának a könyvre?

Egyben biztos vagyok, mindenkinek tetszeni fog. Annak is, aki keresi a hasonlóságot az eredeti történettel, szereplőkkel, annak is, aki ismeretlenként olvassa.

A főszereplő ikertestvérek, Hold Kornél és Felhő Kincső, alakjával azonosulni tudnak.

A farkasfalka befogadja a két  gyereket, s megtudjuk, hogy melyik állat mire tanítja őket.  A farkasok a falka törvényeire, a fókáktól úszni tanulnak, az öreg vándorcirkuszi elefánt meséi  a nagy városokat mutatják be. Lovagolnak óriásteknősön.

Ahogy nőnek a testvérek, érdeklődésük az állatkerten kívüli világ felé fordul.

A második részben megjelenik a szerelem. Annyira kedvesen, a történetbe beleillően, ahogyan az ilyen idős gyerekek megélik.

A nagy kiszabadítás rész pedig, magában hordozza mindazt, ami miatt azt gondolom, hogy a fiúk ezt le sem teszik, amíg el nem olvasták. Emberrablás, „zsiráfsétáltatás”, utazás a használaton kívüli Siklón, kiszabadítás, környezetszennyezés megakadályozása.

 

Ami a történeten kívül nagyon tetszett, a nyelvezet, mert mentes volt minden „szlengtől”. A humor, mert az ajánlott korosztály olvasói, igénylik és értik a humort. Az illusztrációk kedvesek, kiegészítették a történetet.

 Kevésbé tetszett, a borító. Nekem túl színes.

Jó lenne, ha minél több gyerek kezébe eljutna a könyv. Örülök, hogy én vihetem ősszel iskolánk könyvtárába.

 

 

Vissza a főldalra