7400 Kaposvár, Búzavirág u. 21.
Igazgatói iroda: +36-82/510-247
Igazgatóhelyettesi iroda: +36-82/510-246
Gazdasági iroda: +36-82/510-589

Fax: +36-82/510-246
E-mail: kinizsiiskola@kinizsi-kvar.sulinet.hu

Nyitva tartás:

Hétfő    8.00-13.00

Kedd 11.00-15.00

Szerda  8.00-13.00

Csütörtök 11.00-15.00

Péntek  8.00-12.00

                 
Könyvtáros: Jónásné Bánfi Csilla

Telefon: 06-20-252-4670
e-mail: csilla.banfi63@gmail.com

A Kinizsi Lakótelepi Tagiskola honlapja:

www.kinizsisuli.hu


Bemutatkozás

A Kinizsi Lakótelepi Tagiskola Kaposvár egyik zöld övezeti lakótelepén található, szociálisan sokszínű környezetben. Kaposvár Városi Tanácsa 1981-ben alapította a város akkori második legnagyobb iskoláját, melynek vonzáskörzete a város és 20 km-es körzete.

1990-től a jogutód Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott általános iskola az oktatási törvény szellemében alkotta meg pedagógiai programját, s attól kezdve az iskola társadalmi körülményeit figyelembe véve szervezte és szervezi mindennapi munkáját.

A 2004-ben módosított pedagógiai program épített az iskola által teremtett értékekre, követendő hagyományokra, a sajátos arculatát erősen meghatározó jegyekre, az oktatáspolitika stratégiai céljaira, valamint a fenntartó igényeire. A kedvezőtlen demográfiai adatok hátrányosan érintik iskolánkat, hiszen a lakótelep ”elöregedésével” tanulólétszámunk folyamatosan csökken. Jelenleg 260 tanulója van iskolánknak.

Amennyiben teljesülnek a Füredi II. Városfejlesztési koncepcióban leírt és elfogadott célkitűzések, melyek értelmében iskolánk beiskolázási körzetében 200 bérlakás épül a közeljövőben, bízhatunk a tanulólétszám folyamatos emelkedésében.


A könyvtár tárgyi feltételei

A háromszintes épület  2. emeletén található a könyvtár, az ebédlő mellett. Ezen a szinten van a két számítástechnika terem és három olyan tanterem, amelyik interaktív táblával felszerelt.
Egy előtérből nyílik a kölcsönzőtér, az előtér ajtaja fölött mindenki számára jól látható a könyvtár felirat. A könyvtár tágas, világos. 2 fő falán végig ablakok vannak, a világítás korszerű. Az olvasóterem klímaberendezéssel felszerelt.

A kölcsönzőtér bútorzata a könyvtárellátó szabadpolcos állványzata, illetve csináltatott, falhoz rögzített polcrendszer. A berendezéshez tartozik még 14 db tanulóasztal és 24 db szék.
Itt található egy nagy teljesítményű számítógép, Wi-fi-routerrel. Az olvasóteremben 8 íróasztal található, 12 db szék, két falon polcokkal. Itt kapott helyet az óriás képernyőjű TV, video,-DVD lejátszó, hangfal szett. 3 db számítógép áll a tanulók rendelkezésére.
A berendezések a Somogy Megyei Közoktatási Közalapítvány pályázatán nyert pénzből kerültek beszerzésre.


A könyvtár személyi feltétele

Az iskola megalakulása óta a könyvtár függetlenített könyvtárossal dolgozik. A jelenlegi könyvtáros az Oktatási Törvény által előírt könyvtáros-tanítói végzettséggel rendelkezik.


A könyvtár állománya

A jelenlegi állomány:     
14190 db könyv, kötet
Ebből: tartós tankönyv 2450 db
577 db elektronikus dokumentum (hanglemez, kazetta, CD, DVD)A könyvtár jövőképe

Célunk egy olyan iskolai könyvtár kialakítása, mely szolgáltatásaival biztosítja a tanulók és a pedagógusok oktatási, közösségi és esélyegyenlőségi igényeit. Lásson el koordináló tevékenységet a tagiskolák könyvtárai között!

Küldetésnyilatkozata

Biztosítsa a tanulóknak a feltételeket az élethosszig tartó tanulás megalapozásához, az önműveléshez, a színvonalas szórakozáshoz!
Segítse a tudásalapú társadalomban nélkülözhetetlen kulcskompetenciák fejlesztését, fejlődését.


A könyvtár működése

A könyvtárunk működését az érvényes oktatásügyi és könyvtári jogszabályok alapján a tagintézmény igazgatója biztosítja, irányítja, ellenőrzi. A könyvtár dokumentációja az intézmény SZMSZ-nek melléklete.
/Könyvtári SZMSZ, Gyűjtőköri szabályzat, Könyvtárhasználati szabályzat/

A Kinizsi Lakótelepi Tagiskola honlapja: